Historie Haslev, Køge, Rønnede, Tureby, Faxe

Historie

 

Malerfirmaet Holger Jensen & Søn er en gammel, familieejet virksomhed, som blev grundlagt i 1882 af Jens Peter Jensen i Ulse nær Haslev.

Han startede virksomheden som 26-årig og blev i 1888 gift med sin hustru, som han også fik syv sønner med. De fik alle en god uddannelse og fire af sønnerne blev uddannet som malere i virksomheden.

Malerfirmaet voksede og de fire sønner blev en større del af forretningen, som udvidede med flere værksteder. Virksomheden blev døbt J.P. Jensen & Sønner. De udførte bl.a. malerarbejde på hestevogne samt ligkister for den lokale ligkistefabrikant. Med adskillige opgaver fragtede de alle materialer med hestevogne, hvor de ofte kom vidt omkring.

Desuden blev der udført arbejde hos både private og erhverv. Her var det bl.a. malerarbejde til bønder og større gårde som herregårde og godser, der blev restaureret. Også den nu lukkede Peter Heerings Likørfabrik i Dalby blev serviceret fra første til sidste penselstrøg.

Som den eneste af brødenes børn blev Kjeld Jensen maler. I 1939 startede han som      14-årig i lære ved sin far Holger Jensen. I 1950 blev malerfirmaet ophævet og Kjeld Jensen gik sammen med sin far om Malerfirmaet Holger Jensen & Søn, mens Holgers ene bror videreførte det daværende firma, og de to andre brødre drev hver deres malerfirma.  

Som den fjerde i rækken kom Per Jensen i malerlære i 1973, og blev i 1993 en del af forretningen. I 1995 valgte Kjeld Jensen at fratræde firmaet og som fjerde generation af familien, er Per Jensen i dag indehaver af Malerfirmaet Holger Jensen & Søn.

 

 

 

Malerfirmaet Holger Jensen & Søn · Giesegårdvej 76 · 4100 Ringsted ·
Tlf: 56 39 87 45 · E-mail: per.d.jensen@mail.dk
Webdesign af Søgemedier A/S